gepi-forgacsolas
HEGESZTÉS
Versenyképes áron

Magas minőség | Megbízhatóság | Határidők pontos betartása

Technológiáink

MIG/MAG védőgázas, fogyóelektródás hegesztés

 

A MIG/MAG egy sokoldalú hegesztési eljárás, mellyel a hegesztőanyagot nagyon jó kihozatallal és valamennyi hegesztési helyzetben lehet alkalmazni. Másnéven CO hegesztésnek is hívják. A „fogyóelektródás” elnevezést onnan kapta, hogy a huzal viszonylag vékony, ezért a gépnek folyamatosan adagolnia kell, hogy ne fogyjon el. Az eljárást széles körben használják a vékony- , közép- és vastag acélszerkezeteknél, valamint olyan ötvözött alumíniumszerkezeteknél, melyeknél a kézi munkavégzésre viszonylag magas arányban van szükség.

 

Védőgázas volfrámelektródos ívhegesztés (TIG)

 

Ennél az eljárásnál egy pisztolyból folyamatosan védőgáz (többnyire argon) áramlik a hegesztett területre, és ebben a gázburokban húzunk ívet a hegesztett anyag és az elektróda között. Itt nem huzallal adagolja a gép az anyagot, nekünk kell kézzel egy megfelelő anyagú pálca segítségével adagolni. Előnye, hogy az elkészült varrat nagyon szabályos, többnyire nem igényel utólagos munkát. A TIG nagyon jó minőségű hegesztéseket eredményez széles anyagválasztékon, körülbelül 8 vagy 10 mm-es anyagvastagságnál. Különösen jól alkalmazható lemez anyagokra.

 

Bevontelektródás kézi ívhegesztés

 

Ahogyan a nevében is benne van, ezzel a módszerrel egy elektróda segítségével hegesztünk. Itt magában a megolvadt elektródában van benne a védőgáz, így azt nem kell hozzá külön palackból adagolni, mint az előző kettőnél. Többfajta elektróda létezik, a választás attól függ, hogy milyen anyagot szeretnénk hegeszteni. Az eljárást leginkább a szerkezeti acélmunkák és általános gépipari tevékenységek során vasötvözeteknél alkalmazzák. Másik fontos alkalmazási területe a javító- és felrakó hegesztés.

 

Ezekkel az eljárásokkal az alábbi munkálatokat végezzük:

Acélszerkezetek gyártása és kivitelezése

Lakatosipari munkák

Egyedi fémszerkezetek, korlátok, kapuk, lépcsők gyártása

Egyedi gép- és alkatrész gyártása

Egyedi vázszerkezetek, karbantartás, felújítás

Kovácsoltvas elemek, galériák, úszókapuk

A fentiek natúr, festett, tűzi-horganyzott felületekben készülhetnek a megrendelő vagy a technológiai igényeknek megfelelően.

Munkafolyamatunk a következőképpen zajlik:

Érdekli valamelyik szolgáltatásunk?